Καιρός: Αίθριος με ενδεχόμενων βροχών το απόγευμα

Κυρίως αίθριος ο καιρός με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στα ανατολικά παράλια ενώ το βράδυ αναμένεται να πέσει στους 19 βαθμούς. Σενάρια για βροχές, καταιγίδες κι ισχυρούς ανέμους για το επόμενο τριήμερο. Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου. 

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα αναπτύσσονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα νότια µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά αργότερα στα προσήνεµα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια, βόρεια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια και στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά πιθανό να σχηµατιστούν αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά τις ώρες του απογεύµατος θα αναπτύσσονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές κυρίως στα ορεινά.

Την Τετάρτη νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Τετάρτη.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά τις ώρες του απογεύµατος θα αναπτύσσονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.